הטענות של וועד הבית יוציאו לכם את הטעם הטוב של הנוף מהמרפסת
מזל טוב, עברתם לדירה החדשה בקומה העליונה של בניין המגורים החדש שבנייתו הסתיימה אך לפני כמה ימים. המובילים של חברת ההובלה שלכם כבר הביאו את כל תכולת הדירה והעלו לבית את הארגזים, הסלון, פריטי הנוי ואפילו את הפסנתר הישן שקיבלתם מסבתא ואתם כל כך אוהבים לנגן בו. אבל רק כמה דקות אחרי שהגעתם נשמעות דפיקות בדלת, ושכן בפנים זועפות מטיח בכם האשמות שונות על הפגיעה במעלית על השריטות בקירות הלובי ועל התנהגותם המחפירה של המובילים שהשאירו פסולת זרוקה בכניסה לבניין במקום להשליך אותה לפח או לאסוף אותה איתם בסיום העבודה. נכון!!! אולי לכם זה לא קרה, אבל סיטואציות כאלה הן מהנפוצות בבנייני מגורים, בעיקר בבנייני מגורים חדשים והויכוח סביב הנזקים למעלית הוא אחד הנפוצים ביותר בישראל.
מעלית בבניין המשותף - כמה קטנה ככה יקרה
מעלית הבניין היא אחד החלקים המשותפים היקרים ביותר בבניין. היא משרתת את כל דיירי הבניין ללא יוצא מן הכלל, וכל נזק למעלית עלול לפגוע משמעותית באיכות החיים של דיירי הבניין, ובמיוחד של אלה מהקומות הגבוהות. מסיבה זו יש צורך בשמירה הדוקה על המעלית ובפיקוח מתמיד על היוצאים והנכנסים העושים שימוש במעלית הבניין. ההשגחה על הנעשה במעלית במשך 24 שעות ביממה היא משימה בלתי אפשרית ללא שימוש באמצעים טכנולוגיים, ואלו לא היו קיימים עד לאחרונה, אולם פיתוחים של השנים האחרונות הביאו לפיתוח מצלמות אבטחה המיועדות ומותאמות במיוחד למעליות.
תשלום קטן יחסוך לכם בלאגן גדול
מצלמת ניטור במעלית בצירוף שלט אזהרה קטן על גבי דלת המעלית, תפחית באופן מיידי את כמות הנזקים למעלית, תשנה את התנהגות הנכנסים אליה, ובדרך כלל תאפשר לכם לדעת ביוק מי גרם נזק כלשהו, מתי, וממי ניתן לדרוש את תיקון הנזק או לפחות לדרוש את התשלום עבור הנזק שנגרם. נכון שהמערכת הזו לא זולה במיוחד, אולם כיום ניתן לקבל אותה גם במסלול של ליסינג תפעולי, כך שלא תצטרכו להיכנס להוצאה גדולה מדי, אלא לפרוס את הרכישה (תוך שמירה על זכות השדרוג), על פני זמן ארוך יותר ובגובה תשלומים נח הרבה יותר.
הכותב הינו מהנדס מערכת המתמחה במערכות אבטחה גדולות בארץ ובחו"ל